kkkkkkkkkkk

Το πρώτο αυτοκινητιστικό τροχαίο στην Ελλάδα είχε προκληθεί απο πρίγκιπα


Το πρώτο τροχαίο που είχε συμβεί στην Ελλάδα υπήρξε και θανατηφόρο. Συνέβει την Κυριακή 4 Μαρτίου 1907, στις 11:30 το πρωί περίπου, στη Λεωφόρο Συγγρού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο υπουργός και βουλευτής Φθιώτιδος Νικόλαος Σιμόπουλος, ακολουθούσε σε απόσταση περίπου 30 μέτρων το αυτοκίνητο του πρίγκηπα Ανδρέα (παππού του σημερινού Καρόλου της Αγγλίας) με κοινό προορισμό το Παλαιό Φάληρο, όπου η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει, ότι ο υπουργός,  προσπερνώντας το αυτοκίνητο του πρίγκηπα, παρέσυρε τη μόλις 25χρονη Ευφροσύνη Βαμβακά, μητέρα ανήλικων παιδιών περνώντας από πάνω της με το αυτοκίνητό του. Παρόλο που ο πρίγκιπας προσπάθησε να την αποφύγει ελαττώνωντας ταχύτητα, δεν τα κατάφερε.

Στις εφημερίδες της εποχής αναφέρετε ότι μάλλον το δυστύχημα προκλήθηκε απο τον πρίγκηπα και η αστυνομία προσπάθησε να το καλύψει, αναλαμβάνοντας έτσι την ευθύνη για το τροχαίο o Σιμόπουλος.

Την επόμενη μέρα ο διοικητής της αστυνομίας κάλεσε και τους επτά οδηγούς αυτοκινήτων που κυκλοφορούσαν τότε στην Αθήνα για να τους υπόδειξει με αυστηρότητα το πόσο προσεκτικοί θα έπρεπε να είναι κατά την οδήγηση. 

Πανικός είχε δημιουργηθεί, αφου ανέφεραν πως:

 «Επτά αυτοκίνητα κυκλοφορούν και θρηνούμε θύματα...Φανταστείτε τι θα γίνει αν γίνουν εβδομήντα!....»





Σύνταξη κειμένου: Σοφία Κ.
Άχρηστη Πληροφορία Ημέρας
 
Αχτίδα Φωτός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

”go"
RefreshPage