kkkkkkkkkkk

Τι είναι ευτυχία για σένα, για μένα, για σας και για μας;



Ευτυχία είναι όταν η καρδιά σου γεμίζει με όμορφα συναισθήματα, όταν η ψυχή σου γεμίζει με φως!!!!!

 Διαφοροποιείται από άνθρωπο σε άνθρωπο δηλαδή για κάθε άνθρωπο είναι διαφορετική, γιατί παίρνει πολλές μορφές. Αν ρωτήσω εκατό ανθρώπους τι σημαίνει ευτυχία για αυτούς, ο καθένας θα δώσει την δική του μοναδική και διαφορετική απάντηση. 

Πολλοί θα πουν πως, για αυτούς ευτυχία είναι όταν έχουν πολλά λεφτά, για άλλους όταν έχουν επιτυχία σε συγκεκριμένο ή οποιοδήποτε τομέα, όταν έχουν δουλειά, υγεία, σχέσεις και για άλλους να δίνουν ή να παίρνουν δώρα ή αγάπη. Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που έχουν ταυτίσει την ευτυχία με τον καταναλωτισμό. Όταν πηγαίνουν για ψώνια, όταν αγοράζουν από φθηνά μέχρι πανάκριβα πράγματα τότε νοιώθουν ευτυχισμένοι. Πόση ώρα ή λεπτά διαρκεί όμως, η δική τους ευτυχία; 

 Η πίεση στην εργασιακή καθημερινότητα προκαλεί στον εργαζόμενο πολύ άγχος. Ένεκα αυτού, νοιώθει δυστυχισμένος και δεν θα είναι ποτέ ικανοποιημένος με την εργασία του. Οι εργαζόμενοι που δεν έχουν άγχος, που νοιώθουν πως εκτιμείται η δουλειά τους νοιώθουν ηρεμία. Η ηρεμία είναι κομμάτι της ευτυχίας. Οπόταν, η ευτυχία στην εργασία είναι πολύ σημαντική στην απόδοση και στην παραγωγικότητα των εργαζομένων γιατί οι ευτυχισμένοι εργαζόμενοι είναι πιο δημιουργικοί, πιο παραγωγικοί, γεμάτοι με κίνητρα και διάθεση για επαγγελματική εξέλιξη και σταδιοδρομία. 

 Κατά την δική μου άποψη για να είναι ένας άνθρωπος ευτυχισμένος θα πρέπει να μην έχει άγχος, να νοιώθει ηρεμία, να δίνει αγάπη και να θέλει να ζει με λίγα. Να ελέγχει τις σκέψεις και τις πράξεις του. Να χαμογελά στην ζωή και να δέχεται ότι αυτή του στείλει κακό ή καλό με υπομονή. Να αγαπά και να σέβεται τον εαυτό του, τους συνανθρώπους του και πάνω από όλα τον Θεό. Αν επιπρόσθετα εισπράττει αγάπη, κατανόηση, σημασία από τον άνθρωπο που αγαπά, τότε θα πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Και αν δίνει αγάπη τότε, η ευτυχία που νοιώθει θα είναι απερίγραπτη και αμέτρητη.

 Δεν αντιλέγω. Ο κάθε άνθρωπος έχει την δική του άποψη σχετικά με αυτό το θέμα όπως και σε πολλά άλλα. Μπορεί να βρεθούν πολλοί που θα συμφωνήσουν μαζί μου και άλλοι τόσοι ή και περισσότεροι που θα διαφωνήσουν. Προσωπικά, εγώ, νοιώθω ηρεμία και γαλήνη. Βέβαια, υπάρχουν στιγμές, μέρες και ώρες που μπορεί να στεναχωρηθώ για οτιδήποτε. Από τον θάνατο που παίρνει μακρυά αγαπημένα μας πρόσωπα (όπως όλοι),  για τους ανθρώπους που δεν έχουν φαγητό, σπίτι, υγεία, για τα ορφανά, τους πληγωμένους, τους πονεμένους μέχρι μία φράση ή μια λέξη που θα πει κάποιος. (Μπορεί κάποιος να πει πως είμαι μύτη του δυόσμου ή του βασιλικού. Είμαι πολύ ευαίσθητη δυστυχώς ή ευτυχώς. Βέβαια, προσπαθώ να μην το δείχνω). Το πιο σημαντικό όμως, είναι να συγχωρούμε τους γύρω μας για να είμαστε ήρεμοι και να νοιώθουμε γαλήνη. Να νοιώθουμε χαρούμενοι επειδή είμαστε καλά. Να νοιώθουμε ευτυχισμένοι επειδή αγαπούμε.

Όσο αφορά τα λεφτά, αυτά δεν φέρνουν την ευτυχία. Απλά, χρειάζονται για να καλυτερεύουν και να κάνουν την ζωή μας πιο εύκολη. Κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω την απόψη του Θανάση Βέγγου σχετικά με το τι είναι ευτυχία. 
Nayia Kouls 


 ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΕΡΑΣΩ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ. 
ΤΕΛΙΚΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΧΕΡΙΑ, ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ. 
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΑΓΚΑΛΙΑΣΟΥΝ, 
ΘΑ ΣΕ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ, 
ΘΑ ΣΕ ΚΟΙΜΗΣΟΥΝ,
 ΘΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΙΗΘΟΥΝ, 
ΘΑ ΣΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΝ, 
ΘΑ ΣΕ ΧΑΙΔΕΨΟΥΝ 
ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΣΟΥ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ. 
ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΛΑ ΣΕ ΚΑΤΣΙΑΖΟΥΝ. 
ΧΑΣΙΜΟ ΧΡΟΝΟΥ. ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙΣ. 
 Θανάσης Βέγγος 

Αχτίδα Φωτός


Nayia Kouls



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

”go"
RefreshPage