kkkkkkkkkkk

Για να γλυτώσουν από την πείνα, πουλούν τα ανήλικα παιδιά τους

 


Απλώνονται μπροστά μας αναρίθμητες, διαφορετικές ιστορίες  όσο αφορά τον γάμο μικρών παιδιών σε υποανάπτυκτες χώρες. Ιστορίες που σοκάρουν, που προκαλούν λύπη για την δραματική ζωή τους.

Περισσότερα από 700 εκατομμύρια ανήλικα παιδιά κάτω των 18 χρονών παντρεύονται υποχρεωτικά, κάθε χρόνο.

Οι δύσκολες συνθήκες επιβίωσης είναι ένας από τους κύριους λόγους που αναγκάζουν τους γονείς να παντρέψουν τα ανήλικα τους τέκνα (στην κυριολεξία, οι περισσότεροι τα πουλούν).  Όμως, αυτό καταλήγει μοιραίο γιατί πολλά από τα κορίτσια πεθαίνουν από εσωτερική αιμορραγία την ώρα της σεξουαλικής επαφής ή χάνουν την ζωή τους την ώρα του τοκετού.

Αν καταφέρουν να επιβιώσουν, κουβαλούν σε όλη τους την ζωή αβάσταχτο ψυχικό πόνο. Ο πόνος αυτός δεν θεραπεύεται ποτέ. Η μόνη λύση είναι να ξεχάσουν. Αυτό όμως, είναι ακατόρθωτο γιατί οι μνήμες επιστρέφουν και ξαναζωντανεύουν κατά διαστήματα. Κι'  όταν επιστρέψουν καταρρακώνουν τον άνθρωπο
.




Οι γονείς δεν αισθάνονται καλά όταν παντρεύουν τα παιδιά τους μικρά. Ζητούν συγνώμη από αυτά, δικαιολογώντας την πράξη τους. "Σε παντρεύουμε για να επιβιώσουν τα αδέρφια σου και η μάνα σου".

Στην προσπάθεια τους να βοηθήσουν όμως, τα πιο μικρά παιδιά, καταστρέφουν την ζωή και την ψυχή των όχι πολύ μεγαλύτερων, ανήλικων παιδιών τους. Τα  βιάζουν να μεγαλώσουν, να ξεχάσουν πως είναι παιδιά, πως είναι το παιχνίδι, πως είναι η αγγελική, παιδική, ηρεμία. Προσπαθούν να τα βάλουν με την βία στον  κόσμο των ενηλίκων ενώ είναι ανήλικα. 



Nayia Kouls





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

”go"
RefreshPage