kkkkkkkkkkk

Ποτέ, μα ποτέ, μην τα παρατάς

 

Ρεαλιστικά δεν μπορεί κανείς να προβλέψει τι θα γίνει με την ζωή του. Η ζωή δεν είναι πάντα γλυκιά, γεμάτη, ζάχαρη και μέλι.  Η ζωή είναι απρόβλεπτη επειδή προκύπτουν απροσδόκητες καταστάσεις σε ανύποπτο χρόνο. Ενώ όλα κυλούν ομαλά, ενώ υπάρχει γαλήνη, ηρεμία και ευτυχία, υπάρχουν στιγμές που έρχονται αναποδιές. Πολλές φορές όχι μια, όχι δύο μα, πάρα πολλές.

Αυτές, οι δύσκολες στιγμές κάνουν τον άνθρωπο να νοιώθει άσχημα, λύπη,  να αναστατώνεται ψυχικά, δηλαδή να νιώθει εσωτερικό πόνο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να αναστατώσουν την ζωή του ανθρώπου. Από πλούσιος μπορεί να γίνει φτωχός κάποιος. Από υγιής να μάθει πως έχει μια ανίατη αρρώστια. Από εργαζόμενος να απολυθεί. Να χωρίσει. Να μάθει πως δεν μπορεί να αποκτήσει παιδιά. Να πεθάνει κάποιος γνωστός, συγγενής ή φίλος του.....

Σ΄ αυτό, το σημείο, δεν πρέπει να τα παρατά. Θα πρέπει να κάνει υπομονή, να έχει ψυχραιμία, να μην χάνει την ελπίδα του στον Θεό, να σκέφτεται θετικά, πως μπορεί να βελτιωθεί και να αλλάξει την μοίρα του ριζικά. Θα πρέπει να πάρει το πρόβλημα στα χέρια του και να ορθοποδήσει αντί να καταρρακωθεί και να πέσει σε κατάθλιψη.

Θα πρέπει να παραδειγματισθεί από τα μυρμήγκια που ποτέ δεν τα παρατούν. Αν προσπαθήσει κάποιος να εμποδίσει ένα μυρμήγκι ενώ κατευθύνεται κάπου, αυτό θα συνεχίσει τον δρόμο του. Έτσι και ο άνθρωπος θα πρέπει να προσπερνά τα εμπόδια που έρχονται στον δικό του δρόμο όσο δύσκολος και αν είναι αυτός. Δεν πρέπει να τα παρατά ποτέ.

Αν μάθει πως έχει ανίατη αρρώστια να μην σκέφτεται πως θα πεθάνει. Θα πρέπει να πάει σε ένα και δύο γιατρούς να μάθει την γνώμη τους. Να σκέφτεται πάντα θετικά και να προσπαθήσει να πλημμυρίσει την καρδιά του με αγάπη προς τον Θεό, τους συνανθρώπους του και τον ίδιο του τον εαυτό. Υπάρχει μεγάλη σημασία να μην πέσει σε κατάθλιψη.

Αν μάθει πως απολύθηκε, να ψάξει υπομονετικά μέχρι να βρει άλλη δουλειά ότι δουλειά και αν είναι αυτή, φτάνει να είναι σοβαρή και να μην τον ντροπιάζει.



Αν από πλούσιος γίνει φτωχός τότε, να μην νοιώθει πως χάθηκαν όλα. Θα πρέπει να ξαναπροσπαθήσει και να βρει την δύναμη να συνεχίσει την ζωή του. Να θυμάται,  πως, τα λεφτά και οι περιουσίες βελτιώνουν την ζωή του ανθρώπου δεν φέρνουν όμως την ευτυχία.

Αν χωρίσει έστω και αν υπάρχουν παιδιά στην μέση, να προσπαθήσει να γίνει δυνατός και να αντιμετωπίσει δουλεύοντας, τα προβλήματά του. Γενικά, η δουλειά βοηθά τον άνθρωπο να ξεχνά κατά διαστήματα τους ψυχικούς του πόνους. Θα πρέπει να σταθεί δυνατός για τα παιδιά του.

Και αν υπάρξει θάνατος τότε να κλάψει. Θα πρέπει να αφήσει τα δάκρυά του να κυλήσουν σαν ρυάκι στο μάγουλό του. Μόνο τότε, θα αφήσει τον εαυτό του να ηρεμήσει. Προς Θεού!! Δεν θα ξεχάσει.  Δεν ξεχνά κάποιος όσους αγαπά. Πάντα θα τους έχει στην καρδιά του και πάντα θα τους αγκαλιάζει.

Οπόταν, να θυμάται ο άνθρωπος πως οποιαδήποτε και αν είναι η αναποδιά που θα έρθει στην ζωή του δεν πρέπει να τα παρατά ποτέ. Πάντα θα πρέπει να ελπίζει για ένα καλύτερο αύριο, για ένα καλύτερο και υγιέστατο μέλλον, για ένα μέλλον που θα έχει άφθονη αγάπη, ηρεμία και ευτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

”go"
RefreshPage