kkkkkkkkkkk

'Ενα όμορφο χαμόγελο κρύβει τον πόνο



Με ένα χαμόγελο φωτίζουμε το σύμπαν και επειδή το χαμόγελο είναι μεταδοτικό, οι άνθρωποι χαμογελούν όταν τους χαμογελάσουν.

Το χαμόγελο φανερώνει θαυμασμό, χαρά, έρωτα, αμηχανία, σιγουριά ακόμα και κακία. Δεν μπορούμε, όμως, να αντιληφθούμε τι κρύβεται πίσω από ένα χαμόγελο εκτός και αν προσέξουμε τα μάτια, το βλέμμα, γιατί όπως συνήθως ακούμε να λέγεται, τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής. Καταφέρνουν να κρύψουν τον πόνο τους πίσω από την δική τους μάσκα. Προσπαθούν να δείχνουν πως έχουν δύναμη σούπερ ανθρώπου ενώ στην πραγματικότητα νιώθουν ψυχικά πολύ αδύνατοι, πολύ εξουθενωμένοι.

Αρκετοί είναι οι άνθρωποι που υποφέρουν και κρύβονται πίσω από το χαμόγελο τους. Μόνο αυτοί γνωρίζουν γιατί υποφέρουν. Πολλές φορές χαμογελούν για να μην κλάψουν. Λες και θέλουν να ξεγελάσουν τον ίδιο τον εαυτό τους πως όλα όσα ζουν είναι ένα κακό όνειρο. Στην δική τους περίπτωση το χαμόγελο είναι η άμυνα τους. Προσπαθούν να μην πέσουν σε κατάθλιψη. Προσπαθούν να ξεπεράσουν τους φόβους τους, τις ανησυχίες και τις αδυναμίες τους. Προσπαθούν να μην τα παρατήσουν. Προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους και να προχωρήσουν. Προσπαθούν να ζουν κρυφά πίσω από την μάσκα του χαμόγελου, με την ελπίδα, πως όλα θα πάνε καλά, πως θα αντιμετωπίσουν τα δικά τους προβλήματα και πως θα καταφέρουν να βγουν νικητές.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

”go"
RefreshPage