kkkkkkkkkkk

Πολύ νόστιμο κέικ σοκολάτας



Υλικά

2 φλιτζάνια νερό
3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
259 γρ. βούτυρο, κομματιασμένο
1/2 φλιτζανιού κακάο σε σκόνη
1 κουταλάκι σόδα του φαγητού
3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά, ελαφρά χτυπημένα

ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

90 γρ. βούτυρο
1/2 φλυτζανιού νερό
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1/2 φλυτζανιού κακάο σε σκόνη

Βουτυρώστε ένα βαθύ ταψί και καλύψτε τη βάση του με λαδόκολλα. Ανακατέψτε το νερό, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το κακάο και τη σόδα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη χωρίς το μείγμα να πάρει βραση. ΄Υστερα, βάλτε το μείγμα να βράσει και στη συνέχεια μειώστε τη θερμοκρασία. Σιγοβράστε το για 5 λεπτά. Βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Βάλτε το αλεύρι και τα αυγά σ΄ ένα μπολ και χτυπήστε τα με το μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ανοιχτόχρωμο. Τοποθετήστε το από ταψί. Βάλτε το σε προθερμασμένο φούρνο και ψήστε το σε μέτρια θερμοκρα΄σια για 50 λεπτά περίπου. Αφήστε το κέικ να κρυώσει περίπου 10 λεπτά στο ταψί. ΄Υστερα βγάλτε το, αναποδογυρίζοντας το σκέυος, και αφήστε το να κρυώσει. Απλώστε πάνω στο κρύο κέικ το Γλάσο Σοκολάτας.

Γλάσο Σοκολάτας

Ανακατέψτε το βούτυρο, το νερό και την ζάχαρη άχνη σε κατσαρολάκι. Βάλτε το σκεύος στη φωτιά και ανακατέψτε, χωρίς το μείγμα να πάρει βράση, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αναμείξτε την κοινή ζάχαρη και το κακάο και στη συνέχεια προσθέστε σιγά σιγά το καυτό μείγμα βουτύρου. Καλύψτε το μείγμα και βάλτε το στο ψυγείο για 20 λεπτά ή μέχρι να πήξει. Ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να μπορεί να αλειφθεί εύκολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

”go"
RefreshPage