kkkkkkkkkkk

Είστε έτοιμοι για εμφύτευση μικροτσίπ στον εγκέφαλο σας;



Είστε έτοιμοι;
Είστε έτοιμοι να βάλετε ένα μικροτσίπ εμφυτευμένο στον εγκέφαλό σας; Αυτό μπορεί να μην σας ακούγεται πολύ ελκυστικό αυτήν την στιγμή, αλλά αυτό ακριβώς έχουν προγραμματίσει οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες και οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας για το μέλλον μας.

 Αντλούν εκατομμύρια δολάρια στην έρευνα τεχνολογιών «αιχμής» που θα επιτρέψουν στα εμφυτεύσιμα μικροτσίπ να "ενισχύσουν" σε μεγάλο βαθμό την υγεία μας και τη ζωή μας.

 Φυσικά κανείς δεν πρόκειται να σας αναγκάσει να έχετε ένα μικροτσίπ εμφυτευμένο στον εγκέφαλό σας όταν θα τα πρωτοπαρουσιάσουν.

 Αρχικά, τα εμφυτεύματα εγκεφάλου θα διατεθούν στην αγορά ως "επαναστατικές καινοτομίες" που μπορεί να θεραπεύσουν χρόνιες παθήσεις και να επιτρέψουν στα άτομα με αναπηρία να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή. Όταν τα "οφέλη" της τεχνολογίας αυτής θα αποδεικνύονται στο ευρύ κοινό, σύντομα οι περισσότεροι άνθρωποι θα θέλουν να γίνουν "σούπερ-άνθρωποι".

 Απλά φανταστείτε τη διαφημιστική εκστρατεία που θα περιβάλλουν αυτά τα εμφυτεύματα, όταν οι άνθρωποι ανακαλύπτουν ότι μπορούν να απαλλαγούν από επιπλέον βάρος σε θέμα ημερών ή μπορούν να κατεβάσουν μια ολόκληρη σειρά μαθημάτων στη μνήμη τους σε μόλις σε λίγες ώρες.

 Οι δυνατότητες για αυτό το είδος της τεχνολογίας είναι απεριόριστες, και θα είναι μόνο θέμα χρόνου προτού η εμφύτευση μικροτσίπ στον εγκέφαλο θα θεωρείται συνηθισμένο φαινόμενο.

 Αυτό που κάποτε ήταν επιστημονική φαντασία γίνεται γρήγορα πραγματικότητα, και αυτό πρόκειται να αλλάξει τον κόσμο για πάντα.

 Αλλά δεν υπάρχουν πιθανόν κάποια σοβαρά μειονεκτήματα του να έχει κάποιος ένα εμφυτευμένο μικροτσίπ στον εγκέφαλο του;


  Φυσικά υπάρχουν.

  Δυστυχώς, αυτή η τεχνολογία δεν είναι τόσο μακριά όσο νομίζετε, και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μιλούν καν για τις αρνητικές συνέπειες που μπορεί να έχει.

  Σύμφωνα με ένα πρόσφατο άρθρο των Financial Times, η φαρμακευτική εταιρεία του μέλλοντος θα περιλαμβάνει επιχειρήσεις βιοηλεκτρονικής που θα "θεραπεύουν ασθένειες μέσω ηλεκτρικών σημάτων στον εγκέφαλο και αλλού."

  Ασθένειες όπως ο διαβήτης και η επιληψία και καταστάσεις όπως η παχυσαρκία και η κατάθλιψη θα αντιμετωπίζονται μέσω ηλεκτρονικών εμφυτευμάτων εντός του εγκεφάλου αντί χαπιών ή ενέσεων."

  Αυτά τα εμφυτεύματα θα στέλνουν ηλεκτρικά σήματα σε κύτταρα και στα όργανα που είναι σε "δυσλειτουργία". Οι άνθρωποι θα "θεραπεύονται" χωρίς να χρειαστεί να πάρουν χάπια ή να εγχειριστούν.

 Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, έτσι δεν είναι;

  Λοιπόν, οι Financial Times αναφέρει ότι η γιγαντιαία βρετανική φαρμακευτική  GlaxoSmithKline εργάζεται πολύ σκληρά για να αναπτύξει τέτοιου είδους τεχνολογίες. Ο Moncef Slaoui, ο επικεφαλής της έρευνας και της ανάπτυξης στην GlaxoSmithKline, λέει ότι η «πρόκληση είναι να ενοποιήσει την εργασία – των εγκεφαλικών διεπαφών, της επιστήμης των υλικών, της νανοτεχνολογίας, και της μικρο-παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ώστε να παρέχεται θεραπευτικό όφελος"

  Εάν ένα εμφύτευμα στον εγκέφαλο θα μπορούσε να θεραπεύσει μια ασθένεια που σας έχει κάνει να υποφέρετε σε όλη την ζωή σας, θα το παίρνατε;

  Πολλοί άνθρωποι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τοιούτου είδους αποφάσεις κατά τα επόμενα έτη.

  Και αυτού του είδους η τεχνολογία εξελίσσεται πολύ γρήγορα.

 Στην πραγματικότητα, ερευνητές έχουν ήδη επιτύχει τη θεραπεία ορισμένων ασθενειών με εμφύτευση μικροτσίπ στον εγκέφαλο των αρουραίων. Το παρακάτω είναι από ένα πρόσφατο άρθρο Mashable.

 Ασθενείς με νόσο του Πάρκινσον και εγκεφαλικά επεισόδια μπορεί να επωφεληθούν από ένα αμφιλεγόμενο πείραμα όπου εμφυτεύονται μικροτσίπ σε πειραματόζωα. 

  Οι επιστήμονες λένε ότι στις δοκιμές παράγονται ουσιαστικά αποτελέσματα στον τομέα της έρευνας εγκεφαλικής βλάβης.

  Οι αρουραίοι έδειξαν κινητική λειτουργία σε πρωτύτερα καταστραμμένη φαιά ουσία μετά την εμφύτευση ενός νευρωνικού μικροτσίπ εντός του κρανίου του αρουραίου και ηλεκτροδίων που μεταφέρθηκαν στον εγκέφαλο του αρουραίου.

 Χωρίς το μικροτσίπ, τα ποντίκια με βλάβη των ιστών του εγκεφάλου δεν είχαν κινητική λειτουργία. Δεδομένου ότι τα εγκεφαλικά επεισόδια και η νόσος του Πάρκινσον μπορεί να προκαλέσουν μόνιμη νευρολογική βλάβη στον εγκεφαλικό ιστό, έτσι αυτή η επιστημονική έρευνα φέρνει ελπίδα.

  Επιπλέον, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ασχοληθεί με εμφυτεύσιμα μικροτσίπ που θα παρακολουθούν την υγεία των στρατιωτών και θα ενισχύσουν τις ικανότητές τους στον τομέα αυτό.

 Έτσι, αυτή η τεχνολογία σίγουρα έρχεται.

 Αλλά πρέπει να είναι πολύ περίπλοκο για να μπορεί να εμφυτευτεί ένα μικροτσίπ στο μυαλό σας, έτσι δεν είναι;

 Στην πραγματικότητα, είναι αρκετά απλό.

 Σύμφωνα με άρθρο της Wall Street Journal, η τυπική διαδικασία είναι πολύ γρήγορη και συχνά απαιτεί μόλις μια ολονύκτια παραμονή στο νοσοκομείο.

 Νευρωνικά εμφυτεύματα, που ονομάζονται επίσης εμφυτεύματα εγκεφάλου, είναι ιατρικές συσκευές σχεδιασμένες για να τοποθετούνται κάτω από το κρανίο, επί της επιφανείας του εγκεφάλου.

 Συχνά τόσο μικρά όσο μια ασπιρίνη· τα εμφυτεύματα χρησιμοποιούν λεπτά μεταλλικά ηλεκτρόδια για να "ακούνε" τη δραστηριότητα του εγκεφάλου και, σε ορισμένες περιπτώσεις, για την τόνωση της δραστηριότητας στον εγκέφαλο.

 Προσαρμοσμένο στη δραστηριότητα των νευρώνων, ένα νευρικό εμφύτευμα μπορεί ουσιαστικά να"ακούει" τη δραστηριότητα του εγκεφάλου σας και στη συνέχεια να "μιλάει" άμεσα στον εγκέφαλό σας.

  Αν αυτή η προοπτική σας φέρνει ζαλάδα, μπορεί να εκπλαγείτε αν μάθετε ότι η εγκατάσταση ενός νευρικού μοσχεύματος είναι σχετικά απλή και γρήγορη.

 Υπό αναισθησία, γίνεται μία τομή στο τριχωτό της κεφαλής, μία οπή διανοίγεται στο κρανίο, και η συσκευή τοποθετείται στην επιφάνεια του εγκεφάλου.

 Διαγνωστική επικοινωνία με τη συσκευή μπορεί να λάβει χώρα ασύρματα. Οι ασθενείς συνήθως χρειάζονται μόνο μια ολονύκτια παραμονή στο νοσοκομείο.

 Αλλά είναι πραγματικά ασφαλές να έχετε μια συσκευή εμφυτευμένη στο κεφάλι σας που μπορεί να «μιλήσει» κατευθείαν στο μυαλό σας;

 Πολλές μεγάλες εταιρείες στηρίζονται στο γεγονός ότι ο κόσμος είναι πάντα πεινασμένος για μια νέα τεχνολογία ώστε οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα ενοχλούνται από τέτοια κωλύματα.

 Για παράδειγμα, η Intel εργάζεται πάνω σε αισθητήρες που θα εμφυτεύονται στον εγκέφαλο και θα είναι σε θέση να ελέγχουν άμεσα τους υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα.

 Το παρακάτω είναι ένα απόσπασμα από ένα άρθρο του Computer World στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 Εντός του τρέχοντος έτους, δεν θα χρειάζεται το πληκτρολόγιο και το ποντίκι για τον έλεγχο του υπολογιστή σας, λένε οι ερευνητές της Intel

 Αντ'  αυτού, οι χρήστες θα ανοίγουν έγγραφα και θα σερφάρουν στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας ούτε λίγο ούτε πολύ, τα κύματα του εγκεφάλου τους.

 Οι επιστήμονες στο ερευνητικό εργαστήριο της Intel στο Πίτσμπουργκ εργάζονται για να βρουν τρόπους για να διαβάσουν και να αξιοποιήσουν τα ανθρώπινα εγκεφαλικά κύματα, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να λειτουργούν υπολογιστές, τηλεοράσεις και κινητά τηλέφωνα. Τα κύματα του εγκεφάλου θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν με τους ανεπτυγμένες αισθητήρες της Intel που θα εμφυτεύονται στον εγκέφαλο των ανθρώπων.

 Οι επιστήμονες λένε ότι το σχέδιο δεν είναι μια σκηνή από ταινία επιστημονικής φαντασίας, ο Big Brother δεν θα εμφυτεύει τσιπ στον εγκέφαλό σας, ενάντια στη θέλησή σας.

 Οι ερευνητές προσδοκούν ότι οι καταναλωτές θα θέλουν την ελευθερία που θα κερδίσουν από τη χρήση του εμφυτεύματος.

 Για άλλη μια φορά, αυτό δεν είναι κάτι που θα σας αναγκάσουν να κάνετε ενάντια στη θέλησή σας.

 Αυτές οι μεγάλες εταιρείες στηρίζονται στο γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι θα θέλουν οικειοθελώς να πάρουν αυτά τα εμφυτεύματα του εγκεφάλου.

 Ακόμα και τώρα, μερικοί κατασκευαστές βιντεοπαιχνιδιών αναπτύσσουν ακουστικά που επιτρέπουν στους χρήστες να παίζουν παιχνίδια με τα κύματα του εγκεφάλου τους και όχι μ’ ένα joystick ή χειριστήριο.

 Άλλες εταιρείες θέλουν να κάνουν δυνατή την άμεση σύνδεση του μυαλού σας με το Internet.

Η IBM προσπαθεί με κάθε μέσο να αναπτύξει αυτό το είδος τεχνολογίας. Το παρακάτω είναι από ένα πρόσφατο δελτίο τύπου της IBM.

 Οι επιστήμονες της IBM είναι μεταξύ εκείνων που ερευνούν το πώς να συνδέσουν το μυαλό σας με τις συσκευές σας, όπως έναν υπολογιστή ή ένα smartphone

 Με το που σκέφεστε να καλέσετε κάποιον, αυτό πραγματοποιείται άμεσα. Ή μπορείτε να ελέγχετε τον κέρσορα στην οθόνη ενός υπολογιστή μόνο με τη σκέψη σας, για το πού θέλετε να τον μετακινήσετε.

  Οι επιστήμονες στον τομέα της βιοπληροφορικής έχουν σχεδιάσει ακουστικά με προηγμένους αισθητήρες για να διαβάζουν την ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου, ώστε να μπορεί να αναγνωρίσει τις εκφράσεις του προσώπου, τον ενθουσιασμό, τα επίπεδα συγκέντρωσης και τις σκέψεις ενός ατόμου, χωρίς να χρειάζεται να γίνονται πράξεις σωματικά.

 Τα πιθανά "οφέλη" αυτής της τεχνολογίας είναι σχεδόν πέρα από κάθε φαντασία.

 Ένα άρθρο στην ιστοσελίδα του καναλιού Επιστήμης το θέτει ως εξής:

 Αν θα μπορούσατε να αντλήσετε δεδομένα απευθείας στην φαιά ουσία σας, ας πούμε, με 50 mbps - την μέγιστη ταχύτητα που προσφέρεται από έναν σημαντικό φορέα παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου στις ΗΠΑ - θα μπορούσατε να διαβάσετε ένα 500-σελίδων βιβλίο σε λιγότερο από δύο δέκατα του δευτερολέπτου.

 Πώς θα ήταν ο κόσμος αν μπορούσατε να κατεβάσετε γνώση διάρκειας μιας ολόκληρης ζωής κατευθείαν στον εγκέφαλό σας σε λίγες εβδομάδες;

Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες.

Αλλά και οι πιθανότητες για κατάχρηση.

Εμφυτεύσιμα μικροτσίπ που μπορoύν να «μιλάνε» κατευθείαν στον εγκέφαλο θα δώσουν την τελική μορφή του ελέγχου σε μια τυραννική κυβέρνηση.

Εφ' όσον θα μπορούν να εμφυτεύουν σκέψεις και συναισθήματά απευθείας στον εγκέφαλο των πολιτών, θα μπορούν κάλλιστα να επιτύχουν τον πλήρη έλεγχο και δεν θα χρειάζεται να ανησυχούν ότι θα γυρίσει εναντίον τους.

 Στην πραγματικότητα, μπορούν να προγραμματίσουν ενδεχομένως αυτά τα τσιπ να κάνουν τους πολίτες να αισθάνονται καλά όλη την ώρα. Αυτό θα κάνει τους πολίτες, απίστευτα εξαρτημένους από αυτά τα τσιπ και ποτέ δεν θα θέλουν να τα εγκαταλείψουν.

 Αυτό το είδος τεχνολογίας έχει τη δυνατότητα να είναι μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την ελευθερία στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Στην αρχή αυτά τα εμφυτεύσιμα μικροτσίπ θα πωλούνται σε μας ως ένα από τα μεγαλύτερα "επιτεύγματα", αλλά στο τέλος θα μπορούσαν να καταλήξουν ως η χειρότερη υποδούλωσή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

”go"
RefreshPage