kkkkkkkkkkk

Η έλλειψη αυτοπεποίθησης δεν σημαίνει πως υπάρχει έλλειψη ικανοτήτων



Πίσω από τις μεγαλύτερες αδυναμίες μας, κρύβονται οι μεγαλύτερες δυνατότητες μας. Οι φόβοι και οι ανασφάλειες είναι κίνητρα τόλμης και δύναμης.


Έτσι, άνθρωποι που έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση, που δεν εμπιστεύονται απόλυτα τον εαυτό τους, τα θετικά τους στοιχεία, τις ικανότητες τους, νοιώθουν ανασφάλεια και φόβο. Επειδή, δεν αγαπούν τον εαυτό τους, δεν τον αφήνουν  να πιστέψει πως έχουν δύναμη, πως μπορούν να τα καταφέρουν. Αναζητούν συνεχώς την γνώμη ενός συγκεκριμένου ατόμου ή και κάθε ανθρώπου που βρίσκεται κοντά τους. Κι αν αυτό ή αυτά τα πρόσωπα τον αποθαρρύνουν τότε, υποφέρουν νοιώθοντας πως δεν αξίζουν και πως, δεν θα τα καταφέρουν ποτέ να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους.

Ο κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του ικανότητες, τις δικές του δυνάμεις, τα δικά του χαρίσματα, τα δικά του ταλέντα. Γι'  αυτό, θα πρέπει να νικά τις φοβίες του και να αγωνίζεται για να πραγματοποιεί αυτά που θέλει, σε οποιαδήποτε ηλικία, σε οποιοδήποτε χρόνο και τόπο. Θα πρέπει να μην υποτιμά τον εαυτό του. Όλοι οι άνθρωποι είναι μοναδικοί και όλοι μπορούν, φτάνει να μην απογοητεύονται, σε κάποια αποτυχία τους, να αγαπούν τον εαυτό τους και να εμπιστεύονται τις δυνάμεις τους.

Κανένας δεν είναι τέλειος. O κάθε άνθρωπος μπορεί να βελτιωθεί μέσα από τα δικά του και των αλλονών τα λάθη. Άνθρωποι είμαστε, λάθη κάνουμε. Τα λάθη είναι αναπόφευκτα. Όλοι κάνουν λάθη μικρά ή μεγάλα, λίγα ή πολλά. Οι άνθρωποι που τα κατάφεραν είναι αυτοί που ενώ έκαναν λάθη, που ενώ απέτυχαν, που ενώ ένοιωθαν πως δεν μπορούσαν, εμπιστεύονταν τον εαυτό τους. Είναι αυτοί που ήξεραν πως αυτό που ήθελαν να πραγματοποιηθεί είναι μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους. Είναι αυτοί που έλεγχαν και επιβάλλονταν στον εαυτό τους.

Κατά την διάρκεια της ζωής του ο άνθρωπος, θα διαπιστώσει πως θα πρέπει να υπερπηδήσει μεγάλα και δύσκολα εμπόδια. Η ζωή δεν είναι τέλεια ούτε εύκολη. Χρειάζεται πίστη και εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Η έλλειψη αυτοπεποίθησης δεν σημαίνει πως υπάρχει έλλειψη ικανοτήτων. Για αυτό, όσες φορές και αν αποτύχει θα πρέπει άλλες τόσες να αγωνιστεί μέχρι να επιτύχει αυτό που θέλει να κατορθώσει.

Όποιος σκεφτεί πως μπορεί, ΜΠΟΡΕΙ.
Και όποιος σκεφτεί πως δεν μπορεί, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ.

Γι' αυτό, θα πρέπει να σκέφτεται πως μπορεί να αγωνίζεται χωρίς να τα παρατά με την πρώτη δυσκολία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

”go"
RefreshPage