kkkkkkkkkkk

Πολύ επικίνδυνο το σκουλαρίκι στη γλώσσα



Τον κώδωνα του κινδύνου για τα σκουλαρίκια στη γλώσσα κρούουν οι ειδικοί, που ανακάλυψαν ότι το piercing μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στο θάνατο.
Και αυτό επειδή το τρύπημα της γλώσσας μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση αποστημάτων στον εγκέφαλο, τα οποία ενδέχεται να επιφέρουν το μοιραίο. Στο «Arcihives of Neurology» αναφέρεται η περίπτωση ενός 22χρονου άνδρα που πέθανε μετά την εμφάνιση πολλαπλών αποστημάτων στον εγκέφαλο, λίγες εβδομάδες μετά την τοποθέτηση σκουλαρικιού στη γλώσσα του.

Οι Ισραηλινοί γιατροί που περιέθαλψαν τον άτυχο άνδρα προειδοποιούν ότι η μόλυνση από το σκουλαρίκι μπορεί να εξαπλωθεί στο αίμα και να φτάσεις στον εγκέφαλο. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι έτσι και αλλιώς θα πρέπει να σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά πριν προχωρήσουμε σε μια τέτοια απόφαση, αφού αν και δεν οδηγεί συχνά στο θάνατο, το σκουλαρίκι στη γλώσσα προκαλεί τραυματισμούς στα δόντια και στοματικές μολύνσεις, ενώ – λιγότερο συχνά – καρδιολογικά προβλήματα.

Υπάρχουν πολλές πιθανές επιπλοκές, που μπορεί να είναι από πόνο μέχρι οίδημα ή σπασμένα δόντια. Όσοι έχουν σκουλαρίκι στη στοματική κοιλότητα μπορεί επίσης να εμφανίσουν υποχώρηση των ούλων ή αιμορραγίες προσθέτει ο καθηγητής Ντέιμαν Γόλμσέι, επιστημονικός σύμβουλος του Βρετανικού Οδοντιατρικού Συλλόγου, συστήνοντας την αποφυγή των σκουλαρικιών στο στόμα.
Via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

”go"
RefreshPage