kkkkkkkkkkk

Θέλετε να αδυνατίσετε; Μετρήστε το... χέρι σας!



Εάν θέλετε να χάσετε βάρος, χρησιμοποιήστε το χέρι σας για να υπολογίζετε με ακρίβεια τις ποσότητες του φαγητού που πρέπει να καταναλώνετε, συνιστούν αμερικανοί ειδικοί.
Η παλάμη, η γροθιά και τα δάκτυλά σας δείχνουν ακριβώς τις ποσότητες από ορισμένα τρόφιμα που δεν πρέπει να υπερβαίνει όποιος θέλει να χάσει τα περιττά του κιλά, σύμφωνα με τους διαιτολόγους της Εθνοφυλακής των ΗΠΑ.
Οι ειδικοί λένε ότι οι μεγάλες μερίδες είναι ένας από τους κύριους λόγους της παχυσαρκίας - γι’ αυτό καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες ώστε να βρεθεί τρόπος απλού και εύκολου υπολογισμού τους.
Έτσι, λοιπόν, αν θέλετε να φάτε κρέας, πρέπει να περιορισθείτε σε μία ποσότητα όση η παλάμη σας, ενώ οι υδατάνθρακες (λ.χ. ρύζι, μακαρόνια, πουρές, πατάτες) δεν πρέπει να υπερβαίνουν την ποσότητα που αντιστοιχεί στην σφιγμένη γροθιά σας.
Η σφιγμένη γροθιά αντιστοιχεί επίσης σε διπλή μερίδα παγωτό - συνεπώς για να φάτε μια υγιεινή ποσότητα, πρέπει να καταναλώσετε τη μισή.
Όσον αφορά την ποσότητα του τυριού, θεωρείται υγιεινή ένα κομμάτι όσο ο δείκτης και ο αντίχειράς σας μαζί, ενώ μία φέτα ψωμί δεν πρέπει να αλείφεται με ποσότητα βουτύρου μεγαλύτερη απ’ ό,τι η τελευταία φάλαγγα (αυτή που έχει το δακτυλικό αποτύπωμα) του δείκτη σας.
Η Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου (ACS) από την πλευρά της μετράει με άλλο τρόπο τις φυσιολογικές μερίδες.
Έτσι, μία κανονική τηγανίτα έχει μέγεθος όσο ένα CD, μία μερίδα μαγιονέζα το μέγεθος δύο νομισμάτων των 2 ευρώ καιμία μερίδα κρέας το μέγεθος μίας τράπουλας.
Αντίστοιχα, μία μερίδα ψάρι έχει το μέγεθος ενός μπλοκ επιταγών, μία μέτρια πατάτα το μέγεθος του «ποντικιού» του ηλεκτρονικού υπολογιστή και μία μερίδα ζυμαρικών το μέγεθος μιας μπάλας του τένις.
Μία μερίδα τυρί, τέλος, έχει μέγεθος όσο και τέσσερα ζάρια.
Το μέγεθος των μερίδων αυξάνεται ασταμάτητα από τη δεκαετία του ’70 έως σήμερα.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, λ.χ., δημοσίευσαν πέρυσι μελέτη που έδειξε πως ό,τι τρώμε και πίνουμε στα φαστ φουντ, στα εστιατόρια και στα σπίτια μας έχει πολλαπλασιασθεί σε όγκο τις τελευταίες δεκαετίες - κυρίως όσον αφορά τα αλμυρά ή γλυκά, γεμάτα λίπη και θερμίδες τρόφιμα και ροφήματα.
Πηγή : Web Only
Via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

”go"
RefreshPage