................................................................................................................................................................................. Ποιο είναι το καλύτερο φάρμακο για τον άνθρωπο; - Αχτίδα Φωτός

Ποιο είναι το καλύτερο φάρμακο για τον άνθρωπο;

Flexslider

"
"

Translator

» » » » » » Ποιο είναι το καλύτερο φάρμακο για τον άνθρωπο;Κάποτε, ένας γιατρός είπε πως το καλύτερο φάρμακο για τον άνθρωπο είναι η αγάπη.
Κάποιος τον ρώτησε σε περίπτωση που δεν δουλέψει τότε, τι πρέπει να κάνουμε; Και ο γιατρός απάντησε πως θα πρέπει να αυξήσουμε την δόση.

 
Αγάπη και μόνο αγάπη. Με την αγάπη δείχνουμε πως νοιαζόμαστε για τον συνάνθρωπο μας. Για τον άνθρωπο μας, για το παιδί μας, τους φίλους μας, τους συγγενείς μας. Όπου υπάρχει αγάπη, υπάρχει ζωή. Όπου δεν υπάρχει, δεν υπάρχει φως πουθενά. Υπάρχει μονάχα μοναξιά.

 
Κι΄ αν αγαπούμε χωρίς να μας αγαπούν, τότε  υποφέρουμε. Για να μην πονούμε, θα πρέπει να αγαπούμε πιο πολύ. Αν αγαπούμε όλο και περισσότερο τότε, θα πάψουμε να υποφέρουμε γιατί θα νοιώθουμε αγάπη χωρίς να περιμένουμε να εισπράξουμε.

 
Για να πούμε πως αγαπούμε, θα πρέπει να νοιώθουμε φιλαυτία, δηλαδή να αγαπούμε τον εαυτό μας. Άνθρωπος που δεν αγαπά τον εαυτό του, που δεν τον φροντίζει τότε δεν ξέρει να αγαπά τους γύρω του. Φροντίζω τον εαυτό μου δεν σημαίνει περιποιούμαι μόνο το σώμα μου.  Φροντίζω και περιποιούμαι και την ψυχή μου, τον τρόπο που σκέφτομαι, που εκφράζομαι, τις λέξεις που βγαίνουν από το στόμα μου, τις πράξεις που κάνω.

 
Την αγάπη δεν μπορεί κάποιος να την αγοράσει ούτε να την πουλήσει. Δεν έχει αξία τιμής γιατί είναι ανεκτίμητη και ευλογημένη.

 
Όπου υπάρχει αγάπη υπάρχουν πολλά λάθη. Λάθη τα οποία ξέρει ο άνθρωπος να συγχωρά λόγω της αγάπης. Όπου δεν υπάρχει αγάπη τότε εκεί όλα είναι λανθασμένα.  Δεν συγχωρά. Δεν αισθάνεται ικανοποίηση αν δεν βρει λάθος.
Γι' αυτό, αγάπα. Αγαπάτε. Αγαπάτε μέρα, νύχτα, κάθε μέρα, κάθε στιγμή όλο και περισσότερο, εσάς, τους γύρω σας, τον Θεό.

Προσοχή όμως! Μην αφήνετε τους άλλους να σας εκμεταλευτούν, να σας καταπατήσουν επειδή αγαπάτε. Έχετε αξιοπρέπεια και δικαιώματα.
 
Κι' αν υπάρχει έρωτας-αγάπη μεταξύ δύο, τότε εκεί η αγάπη αποτελείται από μια ψυχή σε δύο σώματα. Όπου υπάρχει αγάπη, δεν υπάρχει απειλή, εκδίκηση ή τιμωρία. Υπάρχει αγώνας, φροντίδα, προστασία και αυτοπροστασία γιατί αγαπούμε τους συνανθρώπους μας, αγαπούμε όμως και τον εαυτό μας. 
 
Και ξανά προσοχή! Μην αγαπήσετε τον εαυτό σας πιο πολύ από τους γύρω σας γιατί υπάρχει κίνδυνος, να νομίζετε πως κάποιοι είσαστε και ένεκα αυτού να ποδοπατήτε τους συνανθρώπους σας είτε αυτοί είναι σύζυγοι, παιδιά, συγγενείς, γείτονες, είτε φτωχός λαός. 


Και για μια ακόμα φορά, προσοχή!  Μην συγχύζετε την προσοχή με τα υλικά αγαθά. Μην αγαπάτε πράγματα, λεφτά περισσότερο από τους ανθρώπους, από εσάς, από τον Θεό. Μην Θεοποιείτε το χρήμα. Όπου Θεοποίηση του χρήματος σταματά η αγάπη για τον άνθρωπο, τον εαυτό του, τον Θεό. 
 
Γι' αυτό επαναλαμβάνω. Αγάπη και μόνο αγάπη. Με την αγάπη δείχνουμε πως νοιαζόμαστε για τον συνάνθρωπο μας. Για τον άνθρωπο μας, για το παιδί μας, τους φίλους μας, τους συγγενείς μας. Όπου υπάρχει αγάπη, υπάρχει ζωή. Όπου δεν υπάρχει, δεν υπάρχει φως πουθενά. Υπάρχει μονάχα μοναξιά. Και προσθέτω! Αγάπη για τον άνθρωπο όχι για το χρήμα, την δουλειά, την θέση.

Share

You may also like

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply

Συνολικες προβολες σελιδας

Mualaf

Flag Counter