kkkkkkkkkkk

Ο κωδικός στην ζωή μας. Μια πραγματική ιστορία.


 
Αληθινές, καθημερινές ιστορίες ακούγονται σε όλα τα πέρατα της γης καθημερινά,  με μικρά, αθώα παιδιά μέχρι μεγάλους ανθρώπους.

Ιστορίες που μας αφήνουν άναυδους. Ιστορίες που ποτέ δεν θα πιστεύαμε πως διαδραματίστηκαν στην γη μας, στην ζωή των συνανθρώπων μας, που ποτέ δεν φανταζόμαστε πως θα συμβούν στην δική μας ζωή.

Ανάμεσα σε αυτές τις ιστορίες που μας αφήνουν άφωνους  είναι αυτές, που σημάδεψαν την ζωή των μικρών αθώων παιδιών, των ανυπεράσπιστων γυναικών, των ηλικιωμένων που δεν μπορούν να φροντίσουν τον εαυτό τους.

Άγνωστοι ή γνωστοί με τα παιδιά, τις γυναίκες, τους ηλικιωμένους, γενικά με όλους τους ανθρώπους στην γη προσπαθούν εσκεμμένα να μπουν στις ζωές τις δικές μας, των συνανθρώπων μας για να κάνουν ανεπανόρθωτα κακά. Κακά που θα σφραγίσουν ψυχές, ισόβια, με τον πόνο.

Πίσω από τα δικά τους, τα δικά μας, στους συνανθρώπους μας, τα χαμόγελα μπορεί να κρύβεται μια πραγματική ιστορία που άφησε ως σημάδια της τον πόνο, την πληγή. Μια πληγή, ένα πόνο που δεν φεύγουν με τίποτα γιατί οι αναμνήσεις, υπάρχουν. Δεν εξαφανίζονται. Κι αν εξαφανιστούν, έρχονται κατά διαστήματα με την πάροδο του χρόνου για να μας ξαναθυμίσουν πως κάτι ταρακούνησε τις ζωές μας, τις ψυχές μας. Πως αυτό το κάτι, φρόντισε να μας συντροφεύει σε όλη μας την ζωή.

Αυτό τον πόνο προσπάθησε να προβλέψει και να αποτρέψει από το να συμβεί, στην ζωή ενός 8χρονου κοριτσιού, η μαμά του. Αυτόν τον πόνο που θα κατασκήνωνε διά παντός μέσα στο παιδάκι. Αυτόν που θα υποχρέωνε το παιδάκι να έχει στο πρόσωπο μια ψεύτικη χαμογελαστή μάσκα και να φέρεται σαν να μην συνέβηκε τίποτα.

Έτσι, η μητέρα σκέφτηκε να υπάρχει μεταξύ αυτής και του παιδιού της ένας μυστικός κωδικός. Ένας κωδικός που θα φρόντιζε να την σώσει την κατάλληλη στιγμή.

Και όντως!! Αυτή η μυστική λέξη έσωσε την μικρούλα από τα χέρια ενός κακού, πονηρού ανδρός.

Αυτός, ο άγνωστος άνδρας πλησιάζοντας το 8χρονο παιδάκι, του ζήτησε να τον ακολουθήσει. Του είπε πως τον είχε στείλει η μαμά της για να την πάει στο σπίτι. Το παιδάκι τότε, ζήτησε από τον άγνωστο άνδρα να της πει τον κωδικό.  Αυτός, τα ΄χασε και το κοριτσάκι έφυγε από κοντά του τρέχοντας.

Αυτός ο κωδικός, η μυστική λέξη που συμφώνησαν μαμά και παιδί να έχουν μεταξύ τους έσωσε την ζωή της μικρούλας όπως την έσωσε επίσης, από ένα συνεχόμενο, αφάνταστο και διά παντός ψυχικό και σωματικό πόνο.

ΕΝΩ, πριν πάρα πολλά χρόνια ένα κοριτσάκι με το όνομα Φιορούλα, ηλικίας γύρω στα 6, βρέθηκε  κομματιασμένη σε μικρά κομματάκια κάτω από ένα γεφύρι. Η αθωώτητα του παιδιού και η αθωότητα της εποχής εκείνης, έκανε το παιδί να τον εμπιστευτεί. 

Δεν σκέφτηκαν οι γονείς της Φιορούλας την χρήση του "κωδικού", την χρήση του συνθήματος που ίσως να έσωζε την ζωή της.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

”go"
RefreshPage