................................................................................................................................................................................. Μακαρόνια του φούρνου - Αχτίδα Φωτός

Μακαρόνια του φούρνου

Flexslider

"
"

Translator

» » » Μακαρόνια του φούρνου



Μακαρόνια φούρνου

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια χοντρά
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζανιού λάδι
650 γραμμάρια κιμά (χοιρινό)
αλάτι, πιπέρι
1/2 δέσμη μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι χαλούμι

Υλικά για μπεσαμέλ

3 κουταλιές βούτυρο ή λάδι
6 κουταλιές αλεύρι
5 φλιτζάνια γάλα
λίγο αλάτι
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι χαλούμι



Τρόπος παρασκευής

Ετοιμάζουμε τον κιμά:

Τηγανίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι στο λάδι και προσθέτουμε τον κιμά. Προσθέτουμε στη συνέχεια το αλάτι, πιπέρι και τέλος το μαϊντανό.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ:

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά με το βούτυρο ή το λάδι.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε για να ενωθεί με το βούτυρο.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα ζεστό, και ανακατεύουμε καλά για να μη σβολιάσει.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε μετά από 2-3 λεπτά το αλάτι, τα αυγά, καλά κτυπημένα, και τέλος το χαλούμι.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε κοχλαστό νερό με λίγο λάδι και αλάτι. Τα αφήνουμε να μισοψηθούν, τα κρυώνουμε και τα στραγγίζουμε.
Σ' ένα ταψί σκορπίζουμε λίγο χαλούμι και 3-4 κουταλιές μπεσαμέλ και αλείφουμε τη βάση.
Βάζουμε τα μισά μακαρόνια, σκορπίζουμε τον κιμά και μετά τα υπόλοιπα μακαρόνια με χαλούμι και από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Πάνω σκορ­πίζουμε λίγο χαλούμι και δυόσμο ξηρό.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45'.

Share

You may also like

2 Μακαρόνια του φούρνου

  1. Γειά!!!! Αντι για χαλουμάκι..τι άλλο θα πήγαινε ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το χαλούμι του πηγαίνει πολύ. Αν το αφαιρέσεις θα απομείνει η γεύση από το άλας.

      Διαγραφή

Συνολικες προβολες σελιδας

Mualaf

Flag Counter